Ta turen til Overhalla med bil

Det var virkelig moro å se det lange toget av biler som kom susende inn mot Overhalla når Junior-NM i friidrett gikk av stabelen i 2013. De aller, aller fleste mennesker var i disse trakter for første gang, derfor fant mange det rimelig vanskelig å komme seg frem til kommunen. Nettopp derfor valgte mange besøkende, utøvere og deres team å reise sammen – dermed kunne man se en hel parade av biler komme kjørende oppover E6 for deretter å svine av mot riksvei 760 ved Medjå. Det er ikke altfor vanskelig å finne frem når man har GPS, men i disse trakter er det ikke alltid slike moderne dingser oppdaterer seg raskt nok – går det for fort i svingene kan man plutselig ende opp flere mil nord for avkjørselen mot Ranemsletta og Skogmo.

Vil du besøke Overhalla, skal du vite at det kommunen ligger ganske bortgjemt – man hadde neppe komme innom området med mindre man bevisst valgte å kjøre hit. Joda, mange har hørt om Namsos og Steinkjer. Enda flere har hørt om Brønnøysund og Mosjøen, mens hver eneste innbygger i Norge og omegn vet veldig godt hva og hvor Trondheim er. Det første du derfor skal vite er at Overhalla ligger litt over ti mil (hundre kilometer) nord for den trønderske hovedstaden. Har man kommet seg til Trondheim, er man ikke mer enn et par timer unna Overhalla. Kommer du derimot nordfra, er det bare å følge E6 sørover fra Mo i Rana i omtrent den samme distansen som fra Trondheim – rundt hundre kilometer, så er du ved Medjå. Sving av mot Bergsmoen, og følg riksvei 760 vestover til du ser Skogmo og Ranemsletta. Her kjører man inn på fylkesvei 17 og blir omringet av vakre jordbruksområder som leder deg til Skage i Namdalen og videre hele veien til Namsos. Her kan du faktisk ikke ta feil – det finnes nærmest ingen andre veier i området, bortsett fra lokale, dårlig asfalterte stier.

Det er best å komme hit med bil. Uten tvil. Andre typer transport vil ta en mengde tid og vil ofte ende opp med å koste deg mer enn om du hadde leid deg en bil i Trondheim. Dessuten får du spanet ut over et vakkert, urørt landskap. Det er slik hele Norge så ut før i tiden – nyt synet, og forstå hvor vakkert landet vårt faktisk er.

Ta turen til Overhalla med buss

Joda, det er enklere å ta seg til Overhalla med bil. Joda, det går raskere. Men får den som kjører faktisk kost seg med omgivelsene? Nei, man må holde blikket festet på veien, spesielt i disse trakter der alt utenom Europaveien svinger seg forbi det unike landskapet. Derfor velger mange å ta bussen i stedet, og du skal vite at dette faktisk er rimelig lett. Fordelen med bussen er at alle som er med på turen kan slappe av og skue ut over omgivelsene mens bussjåføren tar seg av styringen. Eller så kan man sove ombord og våkne helt uthvilt i Namsos. Busser går på kryss og tvers av Trøndelag, derfor vil du neppe ha problemer med å finne frem. Legg dog merke til at de fleste bussene har rimelig sjeldne avganger – dessuten slutter mange busser å gå etter klokken åtte-ni på kvelden. Altså bør man planlegge godt! Du kan lett fange en buss både fra Trondheim, Levanger, Steinkjer eller nordfra (Mo i Rana, Brønnøysund, Mosjøen).

Ta turen til Overhalla med tog

Vi har et utmerket nett av toglinjer her i Norge, derfor man du enkelt bruke tog for å komme deg til Overhalla. Du kommer faktisk veldig nære på Namdalen med toget – stasjonen i Grong er såpass nærme at mange velger å ta taxi resten av veien! Grong er kun litt over ei mil fra Ranemsletta, der Svenningsmoen Idrettspark ligger. Her foregikk Junior-NM i friidrett 2013.

Privacy Policy