Når man arrangerer et stevne, et mesterskap eller en annen begivenhet langt fra storbyene, kommer alltid spørsmålet om overnatting opp nesten umiddelbart. Det samme gjaldt Junior-NM i friidrett 2013 som ble avholdt i Overhalla. Den lille kommunen har en ytterst liten befolkning, og overnattingsmulighetene i området er langt ifra brede. Like ved Svenningsmoen Idrettspark har man heldigvis Overhalla Hotel, et klassisk, lite overnattingssted med 3 stjerner som byr på enkle, men tilfredsstillende rom kun et steinkast fra elven Namsen. Alt i alt er det dog kun 23 rom og én leilighet i hotellet, altså blir det raskt fylt opp med folk når en konsert, festival eller idrettskonkurranse arrangeres i området. Les videre for å finne ut om andre hotell og gjestehus i Overhalla kommune;

Scandic Rock City, Namsos

Dette er det eneste virkelig moderne hotellet i området rundt Namdalen, og det er her de fleste reisende velger å overnatte når de vil besøke Namsenfjorden eller prøve seg på laksefiske. Scandic Rock City er, som du sikkert hører fra navnet, et tematisk hotell med fokus på Rock City, et sentrum for rockmusikken i kommunen. Her holdes konserter og festivaler, og rock-temaet følges gjennom hele hotellet med gitarformede senger og bilder av kjente rockartister på veggene. Scandic Rock City ligger dessuten midt i sentrum og har ganske rimelige priser med tanke på komforten man får til gjengjeld. Den flotte restauranten med privat terrasse er en favoritt blant både lokalbefolkningen og folk på reisefot. Scandic Rock City ble fylt opp av gjester under Junior-NM i friidrett.

Grong Gjestegård, Grong

Hvis du vil dyppe deg inn den typiske trønderske kulturen som nesten henger i luften i disse traktene, er dette flotte gårdstunet i Grong noe for deg. Først og fremst er det veldig smidig med tanke på transport – du er like ved E6, men kan samtidig sette ut på fylkeveien og nå Namsos på en halvtimes tid. Dessuten er du kun et steinkast fra togstasjonen, altså er det lukrativt å bruke denne tradisjonsrike gården som et naturlig stoppepunkt på veien mot Namsos eller videre nordover mot Brønnøysund. Hit kommer folk fra både fjernt og nært for å ta del av det fantastiske laksefisket i området. Grong Gård arrangerer dessuten en rekke spennende kvelder i løpet av året – fra strikking til stand-up!

Grong Hotell

Selv om Namsos er større en Grong i innbyggertall, er det rundt denne lille byen med det underlige navnet man finner flere hotell. Grong Hotell er et rimelig gammelt bygg med et typisk motorveishotell – altså et sted som reisende ofte bruker når de vil overnatte på vei til eller fra destinasjonen sin. Grong Hotell er ikke noe særlig å anbefale dersom du vil unne deg en magisk opplevelse, men om du ankommer Grong togstasjon sent på kvelden kan det være like greit å ta den  korte spaserturen fra togstasjonen og duppe av på ett av de komfortable rommene. Også Grong Hotell ble overfylt når Junior-NM 2013 var i området, noe mange reisende fra E6 nord/sørover opplevde som veldig negativt. Hele Namdalen var faktisk fylt med gjester – så stor pågang har vi ikke sett her i Overhalla på lang tid.

Like ved Grong finner man også en fin campingplass der mange av deltagerne under Junior-NM i friidrett valgte å overnatte. Det var tross alt august måned og solen stekte på sitt varmeste, derfor var det ganske avslappende å sove ute i naturen – den nedkjølende effekten og de idylliske omgivelsene hjalp sikkert mang en utøver å få et lite overskudd av energi. Ellers kan man alltids spørre godtfolket i kommunen om man kan overnatte hos dem – de fleste har rimelig store gårder med flere gjesterom. Slik kommer du tett på den genuine, noe gammeldagse norske kulturen som så mange av oss har glemt.

Privacy Policy