Sport i Overhalla

Overhalla kommune er et idyllisk, lite sted med vakker natur og nærmest urørte omgivelser. Innbyggerne er glade, positive mennesker som ser veldig lyst på livet – takket være de gode råvarene og den friske luften er de aller fleste dessuten i god form. Men for å holde formen må man faktisk trene, man må komme seg ut og nyte omgivelsene. Man trenger mosjon, man trenger idrett i livet sitt. Derfor er sport en veldig populær hobby i Overhalla, både blant ungdom, voksne og eldre mennesker. Les videre for å finne ut om utvalget av sport i kommunen, og om idrettslaget som holder til her;

Overhalla Idrettslag

Nordmenn har alltid vært lidenskapelig opptatt av sport og mosjon, derfor er det kanskje ikke så overraskende å høre at Overhalla Idrettslag har mer enn hundre år bak ryggen. Laget ble formet allerede i1903, og har siden dess gitt godtfolket i området en rekke muligheter for trening. Overhalla har en egen stadion (der Junior-NM blir avholdt), samt egne grupper for såkalt barneidrett. Slik får ungene utvikle en kjærlighet for idrett fra tidlig alder.

Overhalla fotball

Overhalla fotball, forkortet OIL, er et lite lag fra Namdalen som samler ungdommen i området til kamper og trening med jevne mellomrom. Overhalla fotball er kanskje ikke noen kjent klubb, men det er fortsatt moro å kunne gi de unge menneskene muligheten til å spille verdens mest populære sport. Overhalla IL deles inn i flere grupper med fotballspillere, og reiser hyppig til Norway Cup og andre stevner for å spille kamper mot andre små lag fra hele Norges land.

Overhalla friidrett

Hele nettstedet vårt handler jo om friidrett, derfor er det viktig å nevne at Overhalla har sitt eget bunnsolide friidrettslag. Det er kanskje ikke mange utøvere på laget, men de har veldig stor erfaring – Junior-NM i friidrett har jo blitt avholdt her flere ganger, derfor har de lokale talentene fått møte kommende stjerner som gjerne deler av seg med kunnskap og tips.

Overhalla håndball

Håndball er en veldig populær sport her i Norge, derfor var det et absolutt must å starte et håndballag i Overhalla. Dette vesle laget har vært med på flere konkurranser og stevner, mens treningene foregår i den vakre Gimlehallen. Håndballaget holder dessuten til i Skage i Namdalen, altså et steinkast fra både Namsos og Svenningsmoen Idrettspark ved Ranemsletta.

Overhalla svømmegruppe

Om du ikke har blitt overrasket hittil med tanke på hvor bredt Overhalla IL faktisk er, skal du vite at de også har en fantastisk svømmegruppe. Svømmegruppen deler seg opp i to deler – én for opplæring og én for trening. De ulike kursene går over fem måneder og koster under tusenlappen. Slik får ungdom og voksne opplæring i de beste svømmeteknikkene, samt sikkerheten i vannet.

Overhalla mosjon

Vil man holde seg i toppform, men er ikke så glad i lagsport og tvungen, ukentlig trening? Da kan man skrive seg opp på Overhalla mosjon og blir med på gå- eller joggeturer. Det finnes en rekke flotte lysløyper i kommunen, og når man er med i en gruppe av mennesker blir det ofte enklere å ta seg sammen for å komme i form. Leddmyra, Øysletta og Gimle er de mest populære løypene, og hvis man virkelig trener seg opp kan man være med på diverse løp – Skageløpet er populært her i området.

Overhalla ski

Alle norske idrettslag må ha en skigruppe. Overhalla Ski samler alltid flere hundre mennesker når større arrangement og renn arrangeres. Både profesjonelle, amatører og andre skifrelste nordmenn setter ut i marka sammen med Overhalla IL hver eneste vinter. Slik kan man nyte snøen og de urørte, naturskjønne omgivelsene som Nord-Trøndelag kan skryte av hver vinter.

Privacy Policy