Norges Friidrettsforbund

Nordmenn er veldig sportslige mennesker – dette er godt synlig når man tar seg en spasertur utendørs, uansett hvor i landet man befinner seg. Vi er ekstremt glade i friluftslivet, villmarken og mosjon generelt. Det er en særegen norsk egenskap, faktisk. Når idrett er såpass populært, er det ikke overraskende at utallige stevner og konkurranser finner sted landet rundt hvert eneste år. Friidrett er kanskje ikke like populært i Norge som langrenn, skiskyting, fotball og håndball, men det er en veldig utbredt form for organisert mosjon. Både barn, ungdom og voksne trener stadig vekk for å holde helsa på topp, og Norges Friidrettsforbund er alltid i gang med planleggingen av nye begivenheter. NFIF er en veldig gammel organisasjon, som på nytt peker mot den utbredte lidenskapen for trening og mosjon her i landet. Forbundet ble stiftet på slutten av det 19. århundret, i 1896, og har siden dess ledet utviklingen av friidrett i Norge. Nå om dagen består Norges Friidrettsforbund av hele 19 ulike kretser med totalt nesten 900 klubber og i underkant av 100 000 medlemmer. Det er takket være deres solide arbeid at friidretten her til lands er i rask vekst – vi ser stadig flere nordmenn dukke opp på internasjonale begivenheter som OL og VM i friidrett.

For å hjelpe ungdommer på veien oppover, arrangerer NFIF årlige Norgesmesterskap i friidrett for juniorer, og det er nettopp disse arrangementene vår nettside handler om. Vi fokuserer selvsagt på Overhalla, som er et sentrum for friidrett i Norge, men vil også gjerne fortelle om andre detaljer rundt idretten. Les videre og finn ut mer om Junior-NM i friidrett!

To klasser

Når Junior-NM i friidrett skal arrangeres, søker de individuelle klubbene om å få organisere begivenheten. Hvert mesterskap deles opp i to hovedklasser – U19 og U22. Altså har man én juniorklasse der alle utøverne er opptil 19 år gamle, samt én klasse der de er opptil 22 år gamle. Etter denne alderen blir utøverne nødt til å konkurrere som seniorer, derfor er det veldig viktig at de får nok trening og erfaring innen de fyller 22 år.

Norgesmesterskapet i friidrett finner sted hvert eneste år, og holdes utendørs på spesielle idrettsarenaer der hundrevis av ungdommer samler seg for å vise sine beste egenskaper. Samtidig er det viktig å merke at man også har et Junior-NM i friidrett innendørs, og dette mesterskapet går som oftest i gang sammen med Norgesmesterskapet for seniorer. Innendørs mesterskap er noe enklere å få på plass, siden man slipper å ta været i betraktning.

Overhalla – et sentrum

Selv om Overhalla er en bitteliten kommune, har vi fått holde Junior-NM i friidrett her en rekke ganger. Dette fordi omgivelsene er så praktfulle, og Svenningsmoen Idrettspark er et moderne sted med gode baner. Overhalla har dessuten et ganske forutsigbart vær, derfor er det enkelt å planlegge et stevne for friidrettens fremtidige stjerner nettopp her. Friidrettsmesterskapet er en viktig del av underholdningen her i Nord-Trøndelag. Folk kommer fra både fjernt og nært for å se de unge, norske talentene kjempe mot hverandre på den flotte arenaen.

Idrett for alle pengene

Det er så mye å følge med på når Junior-NM i friidrett er i gang, at man nesten kan bli svimmel. Mangekamp, maraton, halvmaraton, stafetter, terrengløp, motbakkeløp, kappgang, hopping, løp, kast – utvalget er enormt, altså er det bare å peile seg inn på den typen idrett som interesserer deg mest. De unge utøverne kommer fra hele Norge og er vidt forskjellige, men har alle samme drøm. De vil trene seg opp til et passende senior-nivå, slik at de kan begynne med internasjonale konkurranser på aller høyeste nivå så fort de fyller 22.

Privacy Policy